חברת אגריאור מאשרת :

כי בגידול מנגו של משק זנדני ממושב אלמגור,

נעשה שימוש בחומרי הדברה על פי הצורך ובהתאם למותר בחקלאות האורגנית בלבד.

במסגרת הפיקוח השנתי, נערכה בדיקת מעבדה מדגמית בחודש יולי 21 וגידול המנגו נמצא נקי מחומרי הדברה.

 

מי מגדל את המנגו שאתם אוכלים

את המנגו אנחנו מגדלים במשך יותר מארבעים שנה.

את המשק הקימו ההורים וכיום מיכל וליאור ממשיכים במסורת המשפחתית בעזרתם של הילדים.

בעונת הקטיף עוזרות לנו ידיים עובדות נהדרות של אנשים טובים מהמושב, מהסביבה ומכל הארץ וגם ידיים שהגיעו מרחוק, מתאילנד. כולם שותפים למלאכה ומקפידים על טיפול משובח לפרי, כך שייקטף, ימוין, ייארז וישלח עד אליכם בצורה שתשמור על איכות המראה והטעם שלו.

בשנת 2020 החלטנו לעבור לגידול אורגני של חלקות המנגו שלנו. הסיבות העיקריות להחלטה הן הרצון להפסיק לרסס את האדמה והעצים בחומרים המזיקים לסביבה, לעבוד בהרמוניה עם האדמה, לחזק את העצים ולהביא פרי נקי ובריא לכולנו.

ליאור למד את יסודות החקלאות האורגנית ומיד עם סיום הלימודים התחלנו ליישם את התורה האורגנית במשק שלנו. הפסקנו לרסס את עשב הבר וזרענו שיבולת שועל ותלתן בין עצי המנגו. המעבר לגידול אורגני מביא איתו צורך לשינויים רבים והתאמות ועל אף היותנו חקלאים משנת 1972 נפתח בפנינו עולם חדש של חקלאות .

זוהי תקופה של שינוי, חידוש וריענון עבורנו, של בדיקת כיוונים חדשים והתאמות לתורה האורגנית. איך יגיבו העצים לשינוי? זה ייקח כמה שנים לדעת, ההרגשה שלנו שהמהלך הוא נכון, בריא לעצים והרבה יותר בריא לסביבה.